Novi Sad
04.11.2010.
17:25 > 18:12
Osnovne škole u Novom Sadu ne uplaćuju sredstva od iznajmljivanja sala na račun Ministarstva finansija, iako im je to zakonska obaveza, saznaje Radio 021.
  • dulo

    05.11.2010 10:35
    ništa novo
    Ne odnosi se ovo samo na škole u Vojvodini, isto je i sa svim gradovima u Srbiji. Veći problem je centralizovana državna vlast, nego autonomija Vojvodine ili nekog drugog regiona.Uostalom, sa ovakvim strankama na svim nivoima ni regionalizacija ne bi popravila stanje.
  • Cale

    05.11.2010 08:38
    Nekako mi bezveze da se placa uopste zakup sala koje su izgradjene od samofinansiranja... ali ako bas mora da bi skole prezivele, onda stvarno nema smisla da salju pare u BG. U svakom slucaju podrska za direktore skola, ne dajte pare!
  • 05.11.2010 08:22
    ja.gradjanin
    Ja kao gradjanim zelim da znam gde ODLAZE SREDSTVA koja su odvajana za skole,qa skole ih ne dobijaju te se na ovakav nacin skole moraju snalaziti...i nije to samo slucaj sa skolama,za svki potrosni materijal ili osnovna sredstva za rad mora bg da da dozvolu!i to dozvolu o za novce koje nam bg rdovno kidnapuje,otima, proverite u posti, i svim ostalim neprivatnim firmama
  • sale novosadjanin

    05.11.2010 07:53
    milina
    je citati sve komentare.
    srce mi je puno kad vidim da ima puno ljudi koji misle kao i ja.
    u isto vreme se i bojim,da se ne jave neki dusebriznici koji ce oplesti po nama koji volimo vojvodinu.
    VOJVODINA-VOJVODJANIMA SVIH NACIONALNOSTI !!!
  • Nezavisni Vojvodjanin

    05.11.2010 07:22
    autonomija,
    Nezavisna Vojvodina sa svojom zakonodavnom,politickom i izvrsnom vlascu,i na nista manje od toga ne pristajem.Potpuna finansijska nezavisnost je prvi uslov opstanka gradjana Vojvodine i boljitak nasih zivota.Beograd odavno sve otima,od Vojvodine ponajvise a i od ostalih regiona maksimalno koliko moze.
  • novosadjanka

    05.11.2010 06:47
    nisu samo skole ostecene
    nase vojvodjanske skole nisu jedine ostecene, sve institucije u Vojvodini imaju isti problem...posle duzeg natezanja sa BG neke institucije dobiju sicu od sredstava za bedno tekuce odrzavanje...nije problem sto je BG glavni grad, ali JESTE PROBLEM sto vlast zna samo da UZIMA e to je osnovni razlog sto je stanje u drzavi ovakvo kakvo je... a kada je bila AUTONOMIJA vojvodjani su centrlnoj vlasti daodvajali realan procenat za njeno izdrzavanje...ali to nije dovoljno,oni hoce sve...a Vojvodjani samo zele SVOJE....
  • sale novosadjanin

    05.11.2010 00:16
    bravo
    za direktore skola!!!
    ja lepo govorim od 1989 da nam nista dobro iz bgd nece doci.
    isti su ovi ko i milosevic.
    sada ce da se pojavi neki djura ili djuroooo,da nam lepo objasni kako autonomija nija prava stvar.
    ja bih rekao da treba svi da prestanemo da uplacujemo kreditne rate,poreze,doprinose...pa da vidimo kako ce da nas nateraju,ali ne smem da me neko ne bi optuzio da sam separatista i da podrivam ustavno uredjenje.
    VOJVODINA-VOJVODJANIMA SVIH NACIONALNOSTI !!!
  • 04.11.2010 23:53
    Ja čitam ovaj tekst, i ne mogu da verujem šta čitam... Da li je ovo zaista moguće??? Tako nam i treba kad glasamo za BG stranke pa su nam se zakačili i muzu li muzu.
  • Poreznik

    04.11.2010 23:07
    Ne samo skole, ima ih jos...
    Taj član Gradskog veća (Milan Đukić), sa ostalim članovima uključujući i Gardonačelnika, bi kao kadar SPO-a mogao i svoje partijske kolege u Toplani da upita zašto oni ne uplaćuju PDV za naplaćene usluge za pražnjenje kućnih instalacija koje naplaćuju građanima.
    Ni gospodi iz Poreske uprave ne bi ništa falilo da obave ovu kontrolu, osim što bi pokazali da rade svoj posao i sprecili da se u jednom JKP cine takva dela.
  • Jogi Letač

    04.11.2010 21:40
    Šta ima Beograd sa školom u mojem mestu koja je izgrađena od samodoprinosa? Dok je Milošević sve centralizovao, opozicija je vikala da to ne može tako. Sada kada je ta opozicija pozicija, ništa ne menja, nego se ponaša isto kao i taj Milošević. Vrhunac cinizma je da centrala traži da lokalna samouprava održava školu, iako je titular imovine Republika. Ponašaju se kao da smo svi slinava deca, pa ne umemo ničim da upravljamo. A kad vidim koji su ministri, dobro bi se zamislio kad bi trebao da im poverim na upravljanje ličnu imovinu.
  • Autonomaš

    04.11.2010 20:39
    Nećemo beogradizacija!
    Hoćemo AUTONOMIJU!!!!!
  • 04.11.2010 19:20
    Beograd bi i detetu lizalizu oteo iz ruke a ne pare skolama!
  • ZoranNS

    04.11.2010 18:42
    Uzimala, NE davala
    Kada je Beograd išta vraćao, ova država brine o školama kao i o svemu drugom.
  • svedska

    04.11.2010 18:21
    nista u ovoj zemlji ne funkcionise - NISTA! kakva bahatost od strane institucija, neverovatno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna